Excursii tematice

În cadrul excursiei de la Comana din județul Giurgiu, copiii vor avea ocazia să viziteze Moara de Hârtie unde vor participa la un atelier de hârtie manual „Să învățăm să reciclăm creativ hârtia!”, în cadrul căruia vor afla cum se prelucrează manual celuloza, având ocazia să testeze ei înșiși procesul.

Incursiunea în lumea fascinantă a producerii celui mai râvnit desert începe cu o scurta prezentare despre istoria ciocolatei, care datează de acum doua mii de ani, când cultura arborelui de cacao era deja prezentă în America de Sud.

In prima parte a atelierului de fotografie, copiii vor învăța despre istoria fotografiei, despre cum au apărut aparatele foto, cum funcționează acestea, tehnicile de fotografiere precum încadrare, compoziție, luminozitate, etc., urmând ca fiecare dintre aceștia să folosească aparatul foto pentru a face diverse fotografii.

Pentru perioada iernii v-am pregătit o excursie ce va purta pașii copiilor în lumea globurilor colorate, presărate cu sclipici și o prezentare interactivă, în cadrul căreia aceștia vor afla toate secretele fabricării globulețelor cu care împodobim pomul de Crăciun.

In cadrul acestei excursii, copiii vor învăța cum se prepara aluatul și cum se pregătesc turtele pentru coacere. Mai mult, acestea vor fi degustate la sfârșitul activităților.

Atelierul de grădinărit reprezintă pentru copii o oportunitate de a învăța să investigheze specii de plante, să mânuiască materialele necesare plantarii și totodată o ocazie de a învăța noțiuni de baza în plantarea, creșterea și îngrijirea plantelor.

Atelierul de grădinărit reprezintă pentru copii o oportunitate de a învăța să investigheze specii de plante, să mânuiască materialele necesare plantarii și totodată o ocazie de a învăța noțiuni de baza în plantarea, creșterea și îngrijirea plantelor.

Aproape de orașul Pitești, la aproximativ 10 km distanță, se ascunde unul dintre cele mai frumoase muzee din județul Argeș, Muzeul Viticulturii și Pomiculturii Golești. Clădirea muzeului situat în orașul Ștefănești, a fost declarată monument istoric și este organizată pe trei sectoare complementare.

Atunci când vreți să vă bucurați de o zi în care să admirați o priveliște care îmbină liniștea apei cu măreția muntelui, printre creste de rocă, pe drumul care străpunge muntele, veți descoperi un loc minunat care vă va cuceri imediat ce vi se va dezvălui în fața ochilor: Barajul Vidraru.

Prietenii Tăi propun să facem o excursie în lumea lui Gepeto! Vizitând atelierul unde se fabrica jucării din lemn, copiii vor descoperi tainele ascunse ale meșteșugului prelucrării lemnului. Cei mici vor vedea cum prind viată mașinuțele, locomotivele sau florile și vor participa activ la procesul de finisare al lor.

In cadrul acestei excursii, copiii vor beneficia de un curs de yoga special conceput pentru vârsta lor, menit ca prin diferite jocuri și tehnici specifice cei mici să se relaxeze mental și fizic.