Tabere

Munții Apuseni sunt cunoscuți nu doar pentru peisajele pitorești, ci și pentru bogatul potențial speologic. Aici se află câteva dintre cele mai mari și cele mai deosebite peșteri din întreaga Europa, Peștera Urșilor. Alături de peșterile de aici, Munții Apuseni sunt bogați în potențial turistic încă neexploatat și reprezintă destinația ideală pentru cei ce doresc să scape de aglomerația zonelor turistice comerciale și să se bucure în tihna de natură, relaxare, drumeție și mult aer curat.

Bucovina este printre cele mai atractive și frecventate zone turistice de pe harta României. Leagăn de veche civilizație, unde istoria se împletește cu legenda, Bucovina păstrează mărturii ale prezenței omului din cele mai îndepărtate vremuri. Bucovina este acolo unde bătrânele păduri adânci și pâraiele vesele mai spun povești despre eroi puternici, acolo unde urșii se ascund în luminișuri și cocoșii de munte cântă triluri desăvârșite și soarele care tainic apune.

Dâmbovicioara, vatră de tradiții și legende, a devenit, din martie 2018, stațiune turistică de interes național. Zona reprezintă o oază de relaxare pentru turistul dornic să evadeze din aglomerația urbană, un colț de rai care încă mai păstrează intactă frumusețea pură a naturii montane. Zona dispune de o bogata și diversificata flora și fauna.

În nordul țării noastre, unde se spune că „se agață harta-n cui”, se află un spațiu ocrotit de Tisa și Iza, două râuri ce par să oglindească în albia lor trecutul unei lumi frumoase, fiind parte a tumultului istoriei, a vredniciei localnicilor și a purității spațiului. Maramureșul este considerat de mulţi sufletul satului tipic românesc. Cu așezările sale pitorești, dealuri înverzite și câmpii pline de flori sălbatice, Maramureșul concentrează tot ceea ce înseamna viaţa la ţarã.

Fântânele, unul din satele premiat internațional ale Mărginimii Sibiului, este un sat pitoresc, aflat în situl rural Sibiel, ascuns între munți, cu case vechi și livezi întinse. Zona are o bogăție excepțională a obiceiurilor legate de diferite momente din viață. Obiceiurile și datinile se păstrează și în zilele noastre, iar meșteșugarii, tineri sau bătrâni, se bucură oricând de vizita celor dornici să le descopere tainele meșteșugurilor.

Pe durata taberei copiii vor învață cum sa echipeze, sa îngrijească și sa călărească un cal. Echitația este mai mult decât o distracție în timpul liber, relația calului cu cei mici este o adevărata practica terapeutica având multe beneficii asupra sănătății corporale și mentale. Studiile arata ca apropierea copilului de un cal modifica undele cerebrale și induce un efect de calmare.

Prietenii Tăi propun o tabără in stațiunea Păltiniș situata in Carpații Meridionali, fiind cea mai veche si cea mai înaltă stațiune din Romania. Putem urca crestele împădurite din apropiere pe trasee accesibile sau doar să admiram panorama care ni se deschide în fată.

Prietenii Tăi propun o tabără in Sambăta de Sus, înconjurată de munți, intre Sibiu si Brașov, un târam împădurit ce ascunde frumuseți nebănuite, cetăți si mânăstiri străvechi. Putem spune pe drept cuvânt ca fiecare sat are o poveste. Tocmai aceasta istorie savuroasa si natura de un pitoresc aparte i-au determinat pe oficialii europeni sa ridice zona la rangul de “destinație turistica de excelenta”. Oamenii vin în localitatea brașoveană Sâmbătă de Sus pentru reculegere, dar şi pentru frumuseţea zonei. Mănăstirea „Constantin Brâncoveanu“ este principalul obiectiv pentru turiştii care vin în Ţara Făgăraşului. Farmecul lăcaşului de cult e întregit de peisajele montane uimitoare.

Prietenii Tăi propun o tabăra în Țara Dornelor, tărâm așezat pe văile unde curg repezi apele Bistriței și Dornei, este străjuită de câteva dintre cele mai interesante culmi carpatice: crestele masive ale Munților Suhard și Giumalău la miazănoapte, coama crenelată a Munților Bistriței înspre răsărit, iar dinspre miazăzi se ridică semețe crestele Munților Călimani.